L’eFira ha estat present a la Fira Tenes de Lliçà d’Amunt

La Fira Tenes de Lliçà d’Amunt que s’ha celebrat aquest dissabte i diumenge a l’espai municipal de Can Malé, ha integrat dins la seva àmplia oferta la eFira, un punt de trobada d’especialistes en eficiència energètica, mobilitat elèctrica, noves tecnologies en sostenibilitat i energies renovables.

La fira va arrancar divendres amb una jornada de networking, és a dir, de bescanvi empresarial, dinamització del teixit empresarial del municipi i la rodalia així com la creació d’una xarxa de contactes entre les empreses participants amb uns interessos i potencialitats comunes en l’àmbit empresarial i ocupacional.

En aquesta quarta edició, a la qual han participat prop d’una setantena de persones, s’ha posat l’accent en els clústers i la responsabilitat social empresarial, a partir de la implantació del clúster de cervesa artesana a la població.

D’altra banda, l’espai destinat a la eFira ha reunit una trentena d’empreses que han presentat en els visitants els seus serveis orientats a les persones, als domicilis i  també a les empreses.

La gastronomia ha tingut un pes important a la fira. L’espai gastronòmic de la fira ha posat a l’abast de tot el públic una àmplia oferta de menjar i beure per a tots els gustos i edats. Mentre que els apassionats de la cervesa o les persones que s’estan iniciant en la cultura cervesera, han pogut degustar més d’una vintena de cerveses artesanes elaborades arreu del territori. Els tastos s’han acompanyat de set tapes elaborades pel Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental maridades amb cervesa artesana.

S’ha fet la presentació del bus urbà híbrid. El regidor de Mobilitat, Manel Busquets, i el director general de l’empresa de busos Sagalés, Ramon Sagalés, han explicat les característiques més significatives d’aquests nous autobusos que s’incorporaran a la flota de la xarxa de Transport Urbà en les pròximes setmanes. Actualment, el municipi no disposa de cap model híbrid a la seva flota i els avantatges de la seva implantació són un important estalvi d’energia i reducció de la contaminació acústica, l’arribada del servei de transport urbà a tots els barris, l’augment de les places pels passatgers, el reforç de les connexions amb Granollers o un millor servei a la ciutadania.

Després d’una passejada institucional per les parades de la fira, també s’ha fet la presentació institucional de l’Espai Municipal Can Malé i del Clúster Craft Beer.

L’acte ha començat amb la projecció d’un vídeo promocional de Lliçà d’Amunt i un segon vídeo de Can Malé.

Tot seguit han començat els parlaments.

En primer lloc, ha intervingut l'alcalde, Ignasi Simón, que s’ha referit en el procés de municipalització de l'Espai de Can Malé.

Eulàlia Clos, Directora general d'E2C Consulting, s’ha centrat en la consolidació del Clúster cerveser. Després de la seva intervenció hi ha hagut una petita actuació musical a càrrec d'Alba Sánchez i Olga Heredia, alumnes de l’Escola de Música Vall de Tenes, que han actuat, també, en altres moments de l’acte.

El regidor de Medi Ambient, Francisco León, ha parlat del paper del sector agrari en el projecte del Clúster i l’ha seguit el regidor de Mobilitat, Manel Busquets, qui ha parlat sobre projectes de mobilitat i els accessos a Can Malé.

Joan Rota, president del Clúster Craft Beer, també s’ha centrat en el sector de la cervesa artesanal i el projecte del Clúster.

La presentació s’ha tancat amb un tast de cerveses artesanes acompanyades de productes salats de Lliçà d’Amunt.

Com fa habitualment, el popular meteoròleg i home del temps a TV3, Francesc Mauri, s’ha desplaçat fins a l’eFira amb un cotxe elèctric i ha aprofitat l’avinentesa per desplegar les grans virtuts d’aquest tipus d’automòbil. A banda, ha explicat el perquè dels desastres naturals i la seva relació amb el canvi climàtic.

Un dels principals atractius de la fira, ha estat la presentació del TESLA model S. La seguretat i l’emoció sobre l’asfalt i l’acceleració del cotxe de 0 a 100 km/h en només 2,7 segons o la conducció assistida amb pilot automàtic són alguns dels aspectes més destacats del cotxe. El seu propietari ha fet una demostració de conducció sense conductor, fent servir el seu mòbil.

Tot seguit, coneguem diversos expositors de l’eFira.

Grau Maquinària de Lliçà d’Amunt ha presentat el seu servei de vehicles de mobilitat urbana elèctrics per fer manteniment de la via pública, parcs i jardins, recollida de residus, neteja de zones de vianants i altres serveis municipals.

Cicles Albert de Lliçà d’Amunt ha presentat una àmplia gamma de maquinària de jardineria i bicicletes i motos elèctriques.

T-Bikes de Lliçà d’Amunt creu que l’eFira els dóna la possibilitat de mostrar l’oferta de bicicletes elèctriques, la tendència més important del moment en el mercat de les bicis, perquè té un gran ventall d’avantatges pels usuaris.  T-Bikes bàsicament treballa amb la firma catalana, Can Ferrer – Massi Bikes i BH Bikes de Vitòria.

El Concesionari Oficial Nissan Santi Enrique de Granollers, un equip de professionals especialistes en Nissan i equipament, amb instal·lacions a Barberà del Vallès, Granollers, Igualada, Martorell i Sabadell, ha presentat el nou Nissan LEAF elèctric.

L’empresa de solucions ecològiques, Soleco, especialitzada en solucions de sistemes solars tèrmics, 40 anys d’experiència i una de les empreses més veteranes del mercat espanyol, ha presentat tots els seus productes vinculats a la producció d’aigua calenta sanitària, il·luminació LED i els seus projectes personalitzats utilitzant productes de la millor qualitat i fabricats a l’Estat.

El grup Tirdi, fundat l’any 2001 amb seu a Mollet del Vallès, es dedica a l’Autoconsum, l’Autoconsum Fotovoltaic i l’Energia Solar. Ofereix en els seus clients un servei de projectes integrals per generar-los el màxim estalvi econòmic.

Finestra Confort són especialistes en finestres de PVC i Alumini i en la instal·lació de pèrgoles per a l’exterior per generar un impacte positiu a l’entorn i la millor qualitat en els seus clients.

L’empresa Lito Geotècnia ha explicat en els visitants de la eFira que l’eficiència és una de les claus dels serveis que presten per extreure energia del sol.

Dins de la fira, també s’ha celebrat una concentració de cotxes elèctrics coordinada per l’Associació Volt-tour, AUVE i LAME66, amb presència del vehicle Fórmula Student de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Durant tota la tarda i vespre, hi ha hagut música en directe a càrrec de diverses formacions locals de l’Escola de Música de la Vall del Tenes.

La fira també ha inclòs una zona dedicada a l’Eco Agricultura on s’han pogut trobar tot tipus de productes ecològics. Un mercat que, en els darrers anys, s’ha anat consolidant pels grans beneficis que aporta a l’entorn i en els consumidors. La producció eco gira entorn d’una reducció de la contaminació en el procés del cultiu i dels mateixos aliments, l’increment de la productivitat de la terra gràcies a la planificació i rotació del cultiu, l’ús de zones protegides i d’una agricultura orgànica i els baixos nivells de productes contaminants i externs a la mateixa natura. L’Eco Agricultura, a més, afavoreix la conservació de la biodiversitat.

Els organitzadors de l’eFira, Pere Bonada i Patrick Renau, han fet un balanç positiu de l’esdeveniment i han avançat els detalls de les pròximes edicions.

Un foto de família de tots els participants a l’eFira de Lliçà d’Amunt ha posat el punt final a l’esdeveniment que recordem va néixer amb la voluntat d’arribar al màxim de municipis catalans per conscienciar en els ciutadans sobre l’eficiència energètica, la mobilitat sostenible i l’ús de les noves tecnologies per assolir aquests objectius.

 

CALENDARI

Agost 2018
Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

PROPERES FIRES

L'Ametlla del Vallès

Dissabte, 22 Setembre 2018

Sant Feliu de Guíxols

Diumenge, 23 Setembre 2018

Segueix-nos a Facebook

Avís

eFira es reserva tots els drets sobre el material audiovisual ofert a través d'aquesta pàgina web. El seu arrendament, cessió, venda o qualsevol altra operació de transacció haurà de ser acordada entre les parts dirigint la presentació a l'adreça: info@efira.cat. Sota cap circumstància representa la opinió d’eFira. En conseqüència, eFira resta exonerada de qualsevol responsabilitat derivada de les mateixes.

©2018 Disseny web Nosolomedia. Tos els Drets Reservats. Disseny template per JoomShaper

Cercador